2024-07-23T00:00:00+02:00
Loading Dogodki

Na svetovni dan stranišč, 19. 11. 2021, ob 10.00 in 11.00 v sodelovanju z družbo ZEOS, d.o.o. vabimo šolske skupine v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki na ogled »E-transformerja 2.0«.

Namen potujoče učilnice je prikazati prednosti vseh elementov krožnega gospodarstva, ne le recikliranja, temveč tudi popravila aparatov, souporabe aparatov, ponovne uporabe aparatov itd. V vozilu si bodo učenci in učitelji lahko ogledali kratek animiran video o krožnem gospodarstvu, muzej aparatov in preizkusili nekatere arhaične aparate v praksi, prve računalniške igrice ter sodelovali v kratkih interaktivnih delavnicah, na katerih se bodo seznanili s pomembnimi informacijami o podaljšanju življenja aparatov.

E-transformer 2.0 je namenjen zadnji triadi osnovnih šol in poteka eno šolsko uro. V vozilu je lahko en razred.

Obvezne predhodne prijave: programi@tms.si, 01 750 66 70, 031 583 461. Prireditev si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice.

V družbi ZEOS, d.o.o. v imenu proizvajalcev izvajajo zbiranje e-odpadkov, odpadnih baterij in odpadnih nagrobnih sveč. Zbrane tovrstne odpadke predajajo v postopek nadaljnje obdelave. Preko projektov ozaveščanja so že vrsto let aktivni pri izvedbi zanimivih in inovativnih dogodkov z namenom spreminjanja navad pri ravnanju z odpadki.  »E-transformer 2.0«  je del projekta »Life Spodbujamo e-krožno«, ki ga izvaja ZEOS, d.o.o. skupaj s partnerjema Zbornico komunalnega gospodarstva pri GZS in podjetjem TSD, d.o.o. in je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor RS ter Evropske komisije.

Foto: ZEOS, d.o.o.

E transformer 2 1

Deli to zgodbo!