2024-07-24T00:00:00+02:00
Loading Dogodki

V nedeljo, 22. 4. 2018, smo ob 10.00 v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki pripravili otvoritveni dogodek ob začetku projekta ICYDK: Če slučajno še ne veš.

Predstavili smo uspešno prijavo EU projekta, ki ga bomo do marca 2019 izvajali s podporo Urada Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO), s sodelovanjem Urada RS za intelektualno lastnino, Slovensko tiskovno agencijo, fakultetami, šolami in drugimi.

Ime projekta izhaja iz kratice ICYDK, ki je popularni akronim za frazo »IN CASE YOU DIDN’T KNOW«, v slovenščini »ČE SLUČAJNO ŠE NE VEŠ«.

Vsebinsko se bo projekt navezoval na izboljšanje razumevanja področja intelektualne lastnine, njene vrednosti in dvigovanja zavedanja o njenem pomenu in vplivu. Temo bomo v povezavi z razstavami, s predmeti in interaktivnimi zgodbami  predstavili na poljuden, informativen in zabaven način. Želimo si, da bi projekt pripomogel k spremenjenemu odnosu Slovencev, predvsem mladih, do intelektualne lastnine.

Ob tej priložnosti smo odprli nadgrajeno razstavo »KO IDEJA POSTANE LASTNINA: Peter Florjančič in intelektualna lastnina«. Z občasno razstavo predstavljamo življenjsko pot Petra Florjančiča, izpostavljamo pa  njegove dosežke na področju inovacij.

Projekt ter razstavo bodo predstavile Natalija Polenec, direktorica Tehniškega muzeja Slovenije, Irena Marušič, avtorica razstave in koordinatorica projekta ICYDK /Če slučajno še ne veš, ter Petra Boškin, sekretarka na Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino.

Preko programa Skype pa smo izvedli tudi pogovor z izumiteljem Petrom Florjančičem.

Z natisnjenim vabilom ste lahko na blagajni TMS v Bistri prejeli dve brezplačni vstopnici za ogled muzeja ter ob izbiri še kupon za poskuse Nikole Tesle, ki so sledili dogodku.

Razstava bo na ogled vse do vključno 3. 12. 2018.

Več informacij o projektu in dogodku na uradni spletni strani projekta: www.icydk.si.

Lepo vabljeni!

Deli to zgodbo!