Loading Dogodki

3. marec 2015 – 12. april 2015

Vabimo vas na ogled gostujoče razstave Muzeja znanosti in tehnike iz Beograda  OB IZVIRIH MINERALNIH VODA.

Zdravilne lastnosti mineralne vode iz Vrnjačke Banje so bile poznane že v rimskih časih, največje naravno zdravilišče v Srbiji pa se je začelo razvijati sredi 19. stoletja. Pravi razvoj zdraviliškega turizma se je začel v prvih letih 20. stoletja, danes pa poleg zdravljenja z mineralno vodo vključuje še možnosti sproščanja, zabave in aktivnega preživljanja počitnic.
Gostujoča razstava prikazuje zgodovino zdravilišča in razvoj metod zdravljenja, sestavo in zdravilne učinke zdravilne vode ter različne načine njene uporabe za zdravljenje, kot tudi spisek bolezni, ki jih ni mogoče zdraviti. Prestavljeno je tudi življenje v zdravilišču in osebje, ki je vse od začetkov zdravilišča skrbelo za zdravje in dobro počutje obiskovalcev. Razstavo je pripravil Muzej znanosti in tehnike iz Beograda.

Na odprtju razstave so spregovorili sekretar Ministrstva za kulturo g. Anton Peršak, direktorica Muzeja znanosti in tehnike iz Beograda ga. Sonja Zimonić ter direktorica Tehniškega muzeja Slovenije ga.  Natalija Polenec.

Razstava je v Tehniškem muzeju Slovenije prikazana premierno. Kasneje bo postala stalna razstava zdravilišča Vrnjačka Banja.

Razstavo je odprl veleposlanik Republike Srbije  nje. eks. g. Aleksandar Radovanović.

Galeriji si oglejte fotografije z odprtja razstave.

Razstavo sta omogočili:

Deli to zgodbo!