Loading Dogodki

Predstavitev muzeja v okviru Poletne muzejske noči bo potekala v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri in Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu.

Spored dogodkov v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri: 

18.00–20.00: Modelarski klub Vrhnika se predstavi, prikaz letenja modelov letal
18.00–20.00: Motorizirana preteklost, prikaz delovanja bencinskih motorjev za uporabo v kmetijstvu
19.00–20.00: Ko ima hudič mlade, pripovedovanje v parku s pripovedovalsko skupino Vodnikovih 9
Hudič, vrag, satan, hudir, zlodej, šment, peklenšček …  Je vseprisoten. Vabi, zapeljuje, obljublja, vara … Je uspešen ali se le zapleta v lastne štrene? Kaj o njegovem spletkarjenju govorijo zgodbe?  Vse to bo razjasnjeno v pripovedovalskem večeru.
Pripovedovalska skupina Vodnikovih 9 se ukvarja z razvojem in promocijo sodobnega pripovedovanja, preizprašujejo pomen ljudskih zgodb in jih postavljajo v kontekst zgodovinskih, osebnih, političnih in družbenih kontekstov. Primerno za ljubitelje zgodb od 5. leta dalje. Pripovedovalci: Anja Kocman, Boris Zgonc, Daša Ozimek, Petra Rok
21.00–22.00: Nekoč v Bistri, umetnostno-zgodovinsko vodstvo
Tehniški muzej Slovenije domuje v stavbah nekdanjega kartuzijanskega samostana. Na umetnostnozgodovinskem vodstvu si boste obiskovalci ogledali glavne arhitekturne in umetnostne znamenitosti Bistre, ki opozarjajo, da je bila nekoč namenjena samostanu. Spoznali boste utrinke iz njene zgodovine, polne vzponov in padcev.

Na Poletno muzejsko noč se bo v muzeju z BIC bistrojem predstavil tudi Biotehniški izobraževalni center Ljubljana. Obiskovalci muzeja se bodo med 12.00 in 23.00 lahko okrepčali s slanimi prestami, domačim sladoledom in hišnim pivom KULT316 ter drugimi dobrotami. Oglejte si  ponudbo.

Prost vstop od 18.00 do 24.00 in brezplačne prireditve. 

Spored dogodkov v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu:

19.00–20.00: O zgodovini Polhograjske graščine, vodstvo v grajskem parku
Polhograjska graščina je eden najpomembnejših kulturnih spomenikov na Polhograjskem in središče kulturnega utripa kraja.
Njeni temelji segajo v čas 13. in 14. stoletja, ko je na tem mestu stal stolpast dvor. Skozi stoletja so se menjavali njeni lastniki
in v sladu z njihovimi potrebami je bila graščina večkrat prezidana. V prvi polovici 19. stoletja je z graščino upravljal  grof Rihard Ursini Blagaj, ljubitelj botanike, mineralogije in umetnosti. Po njem je poimenovana zaščitena cvetlica Blagajev volčin, ki si jo v Polhov Gradec prišel ogledat saški kraj Friderik Avgust II. Vse o kraljevem obisku, o polhih in o Gradcu, kot naj bi se nekdaj imenoval, boste izvedeli na vodenem ogledu.

Prost vstop od 18.00 do 22.00 in brezplačna prireditev.

Program vseh sodelujočih je objavljen na spletni strani: online.fliphtml5.com/mbaxd/qkqu/

Poletna muzejska noč

Deli to zgodbo!