2024-07-23T00:00:00+02:00
Loading Dogodki

V soboto, 2. 4. 2021, vas ob 10. uri vabimo na spoznavanje sveta ptic, Ljubljanskega barja in divjih užitnih rastlin, ki bo vključevalo predavanje in voden ogled.

Zlata Vahčič in Valerija Ferk bosta udeležencem programa predstavili osnovne značilnosti in vrste ptic, njihov ciklus življenja, pomen svatovskega petja in selitve, bogastvo barjanskih habitatov za gnezditev ter preseljevanje. Razložili bosta tudi zgodovino nastanka Ljubljanskega barja ter njegove značilnosti. Na sprehodu boste spoznavali užitne divje rastline, katere se zgodaj spomladi že bohotijo in mamijo s svojo opojnostjo. Pestrost  barjanskih divjih rastlin, njihove plodove ter sadove vam bosta predstavili v besedi, pokazali pa bosta tudi rastišča in s kančkom spretnosti ponudili kavo iz praženih korenin regrata nabranih prav na tleh kjer gnezdijo ptice, se pasejo srne in kačji pastirji letajo nad gladino vode.

Cena dvournega programa: 20,00 EUR/osebo. Obvezne predhodne prijave do četrtka, 31. 3., na irena.medle@tms.si, 01 750 6670 (minimalno število udeležencev: 5). Zborno mesto pred muzejsko blagajno. Udeleženci prejmejo revijo Svet ptic, opis divjega zelišča in recept za izdelek.

Zlata Vahčič je uradna vodnica po Krajinskem parku Ljubljansko barje in članica  Društva za opazovanje in proučevanje ptic v Sloveniji, kjer je opravila  tečaj za vodenje skupin po terenu in izvedbo predavanj na temo sveta ptic. Valerija Ferk je prav tako članica DOPPSa in je opravila usposabljanje iz zeliščarstva pri BIC Naklo.

Deli to zgodbo!