2024-07-24T00:00:00+02:00
Loading Dogodki

Prireditev je odpovedana zaradi premajhnega števila prijav.

 V nedeljo, 19. 6. 2022, vas ob 10. uri vabimo na spoznavanje sveta ptic, Ljubljanskega barja in divjih užitnih rastlin, ki bo vključevalo predavanje in voden ogled.

Zlata Vahčič in Valerija Ferk bosta udeležencem programa predstavili osnovne značilnosti  ptic, njihov ciklus življenja, pomen svatovskega petja in selitve, bogastvo barjanskih habitatov za gnezditev ter preseljevanje. Razložili bosta tudi zgodovino nastanka Ljubljanskega barja ter njegove značilnosti. Na sprehodu boste spoznavali tudi užitne divje rastline, ki se zgodaj spomladi že bohotijo in vabijo, da jih poskusimo.

Cena dvournega programa: 15 EUR/osebo. Obvezne predhodne prijave do petka, 17. 6., do 12:00 na irena.medle@tms.si, 01 750 6670 (minimalno število udeležencev: 6). Zborno mesto pred muzejsko blagajno. Udeleženci prejmejo revijo Svet ptic.

Zlata Vahčič je uradna vodnica po Krajinskem parku Ljubljansko barje in članica  Društva za opazovanje in proučevanje ptic v Sloveniji, kjer je opravila  tečaj za vodenje skupin po terenu in izvedbo predavanj na temo sveta ptic. Valerija Ferk je ravno tako članica DOPPSa in je  opravila usposabljanje iz zeliščarstva in osnovni tečaj za fitoterapevta-zeliščarja.

Deli to zgodbo!