Loading Dogodki

Vabimo vas na delavnico za otroke med 6. in 12. letom, kjer boste spoznali osnove robotike in programiranja.

Na delavnici se bodo otroci seznanili z Photon Robotom in osnovami vodenja robota v prostoru. Za seznanjanje z robotom bo uporabljena programska oprema, ki omogoča vodenje robota na več načinov. Otrokom želimo na enostaven način prikazati osnove programiranja in jim vzbuditi zanimanje za raziskovanje novih tehnologij.

Otroci bodo na delavnici razdeljeni v dve skupini, da bo vsak lahko preizkusil delovanje robota. Skupno število otrok na 60 minutni delavnici je 12 . Vsaka skupina ima svojega mentorja.

Izvedli bomo dve delavnici in sicer:

  • ob 10. uri: Predstavitvena začetna delavnica,  primerna za otroke nad 6 let
  • ob 11.uri: Nadaljevalna delavnica programiranja Photon Robota, primerna za otroke starejše od 8 let

Cena: 8 eur na udeleženca za eno delavnico

Max. št. udeležencev na delavnici: 12.

Na delavnici programiranja Photon Robota bomo uporabili osnovno programsko opremo, s katero otroke  na preprost način seznanimo z osnovnimi koraki sestavljanja programa in  logiko programiranja. Robota lahko vodimo z enostavnim risanjem poti s prstom po tablici ali sestavljanjem programskih ukazov s programskimi jeziki kot je npr. Scratch.

Ekipa Inovatio d.o.o.

Obvezne prijave. Število mest je omejeno na 12 otrok s spremljevalci. Delavnica je primerna za otroke od 6. leta dalje in se ji lahko pridružite z nakupom muzejske vstopnice.

Prijave zbiramo do petka 28. 4. do 16.00: irena.medle@tms.si in 01 750 66 70.

Deli to zgodbo!