2024-07-20T00:00:00+02:00
Loading Dogodki

V soboto, 3. 12. 2022, vas vabimo v Tehniški muzej Slovenije na dan odprtih vrat (prost vstop za družine in posameznike).

 

, ℎ :

  • Ob 10. uri: Vodenje za družine po muzejskih zbirkah

Predstavili vam bomo izbrane bogate muzejske zbirke s področij prometa, gozdarstva, lesarstva, lovstva, ribištva, kmetijstva, elektrotehnike, tekstila in tiskarstva ter občasne razstave. Med drugim boste videli redke primerke prestižnih limuzin z visoko tehnično in zgodovinsko vrednostjo, s katerimi se je vozil predsednik Tito,  najstarejši ohranjeni avtomobil v Sloveniji, bogato zbirko koles, furnirnico, lokomobilo, kovačijo, svetovnega prvaka med medvedi in še marsikaj zanimivega. Zaradi obsežnosti muzejskih zbirk, voden ogled vključuje le ogled izbranih zbirk, ostale si lahko ogledate individualno.

Prosimo za potrditev udeležbe do petka, 2. 12., na: programi@tms.si ali 01 750 66 72.

Poletna muzejska noc 2021 9 1536x1024 1

 

  • Ob 11. uri: “Drop-in” delavnica za otroke

Otroci bodo samostojno ali ob pomoči mentorja izdelali optično igračo na temo ločevanja odpadkov, ki jo bodo po končani delavnici preizkusili in odnesli domov.

Brezplačne delavnice se lahko otroci udeležijo kadarkoli, med 11. in 12. uro.

 

  • Ob 16. uri: Voden ogled po občasni razstavi O svetlobi

Razstava “O svetlobi” v besedi, predmetih in eksperimentih poskuša odgovoriti na številna vprašanja o tem vseprisotnem naravnem pojavu, brez katerega ni življenja. Vprašanja o svetlobi so v zgodovini zaposlovala učenjake in znanstvenike, filozofe, fizike, matematike in druge, poznavanje svetlobe in njenih lastnosti pa je omogočilo, da jo je človek izkoristil v svoj prid na številnih področjih.

Prosimo za potrditev udeležbe do petka, 2. 12., na: programi@tms.si ali 01 750 66 72.

MG 5375

 

Muzej bo odprt od 9:00 do 19:00 (Zadnji vstop v muzej 1 uro pred zaprtjem.) Prost vstop za družine in posameznike.

 

:

  • . : Voden ogled po občasni razstavi “Od vijaka do tramvaja” v izložbah notranjega ministrstva na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani. Zaželene prijave do petka, 2. 12. 2022, na programi@tms.si ali ☎ 01 750 66 72.

Razstavo, ki smo jo pripravili v sodelovanju z Muzejem slovenske policije z besedo in fotografijo prikaže postopke konserviranja in restavriranja različnih materialov ter postopke njihove zaščite. Da bi kar seda najbolje predstavili omenjene postopke, so razstavljeni tudi predmeti na različnih stopnjah restavriranja, in sicer na začetku, med postopkom in po končanem postopku. Konserviranje in restavriranje muzejskih eksponatov sta eni pomembnejših dejavnosti muzeja, ki ohranjata številne predmete, ki bi bili brez teh posegov zapisani postopnemu propadanju.

 

Deli to zgodbo!