2024-07-18T00:00:00+02:00
Loading Dogodki

V tednu otroka, med 5. in 11. oktobrom 2020, muzeji in galerije organiziramo številne prireditve, ki so združene v akcijo Z IGRO DO DEDIŠČINE. Prireditev poteka že od leta 2010 na pobudo in v organizaciji Sekcije za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije.

V Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu smo za vas pripravili:

Ob 14.00: Štampiljka TOM telefon, delavnica za otroke
V Muzeju pošte in telekomunikacij bo od 4. 10. 2020 na ogled občasna razstava Odgovor je pogovor. Pripravili smo jo ob 30. obletnici delovanja telefona za otroke in mladostnike – TOM telefona, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije. Otroci boste na delavnici izdelovali štampiljke na temo TOM telefona in jih odtisnili na podlago. Otroške umetnine bomo tudi razstavili. Delavnica je primerna za družine in otroke od 5. leta starosti.

Ob 15.00: Trara, trara, pošto pelja!, voden ogled za družine
Otroci boste ob pomoči staršev, dedkov in babic na poti skozi muzej reševali zabavne naloge v otroškem vodniku in spoznavali zgodovino pošte in telekomunikacij na zabaven, igriv ter hkrati poučen način. Predstavili vam bomo čas, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami, in ko mobilni telefoni še niso bili del našega vsakdana. Voden ogled je primeren za družine in otroke od 5. leta starosti.

Pridružite se nam z nakupom muzejske vstopnice.

Prelistajte programsko knjižico vseh sodelujočih muzejev in galerij: Z igro do dediščine 2020

Naslovnica Z igro do dediščine 2020

Deli to zgodbo!