2024-07-24T00:00:00+02:00
Loading Dogodki

V času šolskih počitnic vabimo najmlajše obiskovalce, da se skupaj z dedkom in babico ali drugim družinskim članom ter  simpatičnim spremljevalcem, ki je nekoč prebival v muzejski zgradbi, podate na raziskovanje zanimivih zbirk. Med drugim boste spoznali, s kakšnimi avtomobili so se vozili vaši dedki, kako so babice pekle kruh in kakšna orodja so uporabljali naši predniki.

 10. in  24. 7. ob 10.00 se dobimo pri vhodu v muzej. Nato pa na potep! Presenečeni boste, kaj vse hranimo. Za pristnejšo izkušnjo smo pripravili nabor muzejskih predmetov in nadomestkov, ki jih boste lahko doživeli skoraj z vsemi čutili. Pokazali vam bomo tudi, kako lahko sami raziskujete muzej in pri tem spoznavate ali obnovite svoje znanje.

24. 7. se nam bo na potepu pridružila terapevtska psička Besi z vodnico Barbaro iz Društva Tačke pomagačke.

Primerno za otroke od 5. leta starosti dalje v spremstvu. Dogodivščini se lahko pridružite z nakupom muzejske vstopnice. Ker je muzej zelo obsežen, vam na pomoč pri raziskovanju zbirk priskoči tudi knjižica »Mali muzejski navigator« (cena: 4,00 €) o zgodovini Bistre pa izveste v “Vesela dolina” (cena: 5 €).

https://tms.mojekarte.si/si/shop/mali-muzejski-navigator/15422-art.html

https://tms.mojekarte.si/si/shop/vesela-dolina/15417-art.html

 

foto: A. K. Z.

(foto: A. K. Z.)

Deli to zgodbo!